Pudingova sladica iz otroštva

Julij 23, 2010

Na misel mi je prišla pudingova sladica iz otroštva, sline so se mi pocedile. Albert piškoti, puding, piškoti, sadje, puding, sadje in še bi lahko naštevala, če bi imela višji pekač :)

Sigurno se kdo spomni tele “pite” al kako bi rekla.

Danes sem kupila tiste malsene piškote (Nisem točno Albertovih, ker mi njigov okus ni tok pri srcu.) in puding, sadja pa je polno doma.

Na dno pekača sem naložila plast piškotov eden zraven drugega, čez polila čokoladni puding skuhan na mleku, spet plast piškotov, hruške, vanilijev puding, in polovičke grozdnih jagod.

Pok v hladilnik, pa malo v zmrzovalnik. Ampak, ker se je tok mudilo probat tole sladico po dobri večerji, je bila bolj mehka (ni se dovolj ohladila in strdila). Nič zato, super je bila!! Za te vroče poletne dni ni nič narobe tudi, če v zmrzovalniku malo zmrzne, tako je še bolj osvežujoča.

Aja, zraven pa še polivka iz ribeza (tudi ta je bil za porabit) in sicer: Riber z malo sladkorja (po okusu) pokuhamo, da se zmehča, se malce zgosti. Mnjami.

Še moje amaterske fotke. Dober tek!

P.S. Dobr se je spomnit kakšne tako preprostih receptov, na katere smo pozabili.

  • Share/Bookmark

En odgovor na temo “Pudingova sladica iz otroštva”

  1. nevenka dne Julij 25, 2010 ob 06:15

    Oh, izgleda zelo praktična in sočna sladica, ravno fajn za vroče poletje.
    V moji maldosti so bili tudi popularni nekakšni biskviti iz pudinga, vendar je bila masa zamešana v testo, nadev pa je bil stepena krema iz margarine in pudinga.
    No to pecivo ni bilo čisto lahko, zelo je bilo kalorično. Recepta se pa ne spomnim.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !